Doksik

Webes tartalomfigyelő rendszer Java EE platformon

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának (BME-VIK) Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén 2008 tavaszi félévben írt diplomatervem.

Adatmentés otthon

A doksi az otthoni eszközökkel egyszerűen megvalósítható adatmentésről szól, arról is csak általánosságban illetve néhány részletet kiemelve. A linkelt doksikból, progik kézikönyvéből könnyedén kisakkozhatóak a konkrétumok, így inkább csak a lehetőségek vázolására törekszem.

Interaktív kollégiumi információs rendszer

A Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karán (KF-GAMFK) 2005 tavaszi félévben írt szakdolgozatom.

apache, php, mysql és utf-8 debian sarge-on

Aki már készített weboldalt, biztosan találkozott azokkal a problémákkal, amelyek édes magyar anyanyelvünk, pontosabban ékezetes karaktereinek megjelenítése, tárolása, kezelése okozott. További problémák pedig akkor szoktak jelentkezni, ha egy weblapnak több nyelven is szólnia kell a látogatóhoz. Itt nem az angol-magyar párosítás az igazán problémás, hanem például az orosz, szlovák, román, stb. nyelvek speciális karaktereinek egy képernyőn történő megjelenítése.

SMTP, spam, stb.

A cikk azért íródott, hogy tisztázza az internetes levelezés egyes részeinek működését, illetve néhány, menet közben előforduló problémát.

MPlayer for Windows mini-howto

A howto azért íródott, mert már a sokadik embernek magyarázom el, hogy miért használok MPlayert videólejátszásra, és hogyan kell azt telepíteni windows alá.

Behatolást érzékelő intelligens algoritmusok

A Kecskeméti Főiskola GAMF karának 2003/2004-es tanévének tavaszi szemeszterében, Mesterséges Intelligencia c. tantárgyból meghirdetett tanulmányi versenyére beadott irodalomfeldolgozási tanulmányunk.

Tartalom átvétel