progz

Ékezettelenítő

Ékezetek eltávolítása a szövegdobozban lévő szövegből. JavaScript, így nem megy át a szerveren a bevágott szöveg, minden a kliensoldalon zajlik.

MAC-cím átalakító

Készítettem egy MAC-cím átalakítót, amely a beírt címet átalakítja néhány formátumra, miután kiszűrte a bemenetből a felesleges karaktereket. A kimenetben van ponttal, kettősponttal és mínuszjellel elválasztott változat is, mindegyik kis- és nagybetűs formában is.

Open-relay teszter

A program egy C nyelven, elsősorban Linux/Unix alá írt open-relay (nyitott átjátszó, bárki által használható levéltovábbító szerver) tesztelő alkalmazás, mely a neki paraméterként átadott hostot ellenőrzi, hogy fut-e rajta SMTP kiszolgáló, s ha igen, akkor az továbbítja-e az általa küldött tesztlevelet a címzettnek. A beállítások parancssori paraméterekkel szabadon konfigurálhatóak.

Távközlő hálózatok rövidítésfeloldó

Készítettem egy rövidítésfeloldó programot a Távközlő hálózatok című tantárgy tengernyi rövidítésére specializálva, amely csupán tippeket adhat, ha nem sikerül valamit elsőre kitalálni. A kiadott eredményeknek semmi köze a valósághoz!

feedgen v0.3

Újabb feedgen kiadás, viszonylag sok újdonsággal (changelog lent).

Mi is ez?

A szkript segítségével olyan oldalakhoz is lehet figyelmeztető RSS-eket gyártani, amelyek nem rendelkeznek RSS-el.

Megvalósítás

A ötlet egyszerű: ha nincs rss az oldalon, akkor csináljunk mi! Kétszer lekérve egy weblapot megállapítható, hogy változott-e a tartalma. Egyszerűen csak össze kell hasonlítani a két lekérdezés eredményét. Ezt viszont megteheti helyettünk egy program is, ami a változásról rss-en keresztül értesít.

Az előző változat eltárolható egy adatbázisban (jelenleg sqlite), s időnként lekérdezve a figyelendő oldalakat folyamatosan frissíthető az rss (és az adatbázis). Hátrány, hogy egy adott oldalon belül nem kapunk minden hírről külön rss-t, csak egyet, ha megváltozik a megadott link tartalma, de a legtöbbször ez is elegendő.

feedgen v0.13

A script segítségével olyan weblapokat is figyelhetünk RSS-en keresztül, amelyek nem támogatják ezt a lehetőséget.

pppd_timeinfo v0.16

Adatbázisban tárolja a ppp kapcsolatok időtartamát, majd webes felületen megjeleníti, valamint a matávos számlázási időszakok szerint összegezést is végez. Linux kell hozzá. Doksi a tar.gz-ben.

MySQL php backup

A megadott adatbázis alapján generál egy sql parancsokból álló tömörített (gzip) fájlt. A parancsok először törlik a táblák tartalmát, majd insert parancsokkal feltöltik az adatokat. Távoli helyeken lévő weblapok alatti adatbázisokat érdemes vele mentegetni. Wget és crontab ideális páros hozzá. Persze érdemes jelszóval védeni a script webes elérhetőségét.

mIRC statisztika - statscript.ini

Számolja az ircre elküldött karakterek, sorok, szavak számát mind a csatikon, mint a privát üzenetekben, illetve külön-külön is.

statscript.ini

InfoBOT - txtlearn.tcl

InfoBOT tcl-ben, eggdrophoz, ircre. Nem használ adatbázist, sima szöveges fájlba gyűjti a bejegyzéseket.

Tartalom átvétel