Kinnarps 5284M, IKEA Volmar, IKEA Markus irodai székek

A fenti három székkel volt alkalmam találkozni az elmúlt néhány évben. Az egyértelmű nyertes közülük (mind funkciók száma, mind kényelem szempontjából) a Kinnarps 5000-es sorozatból az 5284M, de lássuk sorban a versenyzőket.

IKEA Markus: Őt szerettem a legkevésbé. Előny a fejtámla és a puha karfa. Hátránya, hogy a karfa fix, az ülés mélysége nem állítható, a csillagról lecsúszik az ember lába, túl meredeken emelkedik. A fix karfa miatt nem lehet túl közel ülni az asztalhoz, vagy a magasságával kell játszani. Kollégák közül páran inkább leszedték a karfát.

IKEA Volmar: A csillagról nem csúszik le a láb, viszonylag alacsony az emelkedési szöge. Az ülés mélysége állítható, de nem túl nagy a játéktér. A karfák egymástól való távolsága nem állítható kézzel, imbuszkulcs kell hozzá. A karfa anyaga kemény műanyag és elég vékony is (legalábbis a Kinnarpshoz viszonyítva). A karfa magassága kézzel állítható, és előre-hátra is tolható, így nem a karfa szabja meg, hogy milyen közel ülj az asztalhoz.

Kinnarps 5284M: Kényelmes, zselés karfa (puha, nem kemény műanyag), amelyek egymástól való távolsága kézzel állítható (imbuszkulcs nélkül). Szélességük jóval nagyobb, mint a Volmaré, és vízszintesen is állítható a szöge, ami külön plusz. A csillag teljesen lapos, van rajta csúszásgátló is. Látszik, hogy direkt arra találták ki, hogy azon pihentesse az ember a lábát.

Tartalom átvétel