linux

Adatmentés otthon

A doksi az otthoni eszközökkel egyszerűen megvalósítható adatmentésről szól, arról is csak általánosságban illetve néhány részletet kiemelve. A linkelt doksikból, progik kézikönyvéből könnyedén kisakkozhatóak a konkrétumok, így inkább csak a lehetőségek vázolására törekszem.

udev beállítások iRiver ifp-hez

Kicsit rendberaktam linux alatt a iRiver kezelését. Sajnos neten nem nagyon találtam semmi konkrét doksit az iFP széria és az udev korrekt beállításáról (debian alá meg főleg nem), úgyhogy tessék.

Interaktív kollégiumi információs rendszer

A Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karán (KF-GAMFK) 2005 tavaszi félévben írt szakdolgozatom.

apache, php, mysql és utf-8 debian sarge-on

Aki már készített weboldalt, biztosan találkozott azokkal a problémákkal, amelyek édes magyar anyanyelvünk, pontosabban ékezetes karaktereinek megjelenítése, tárolása, kezelése okozott. További problémák pedig akkor szoktak jelentkezni, ha egy weblapnak több nyelven is szólnia kell a látogatóhoz. Itt nem az angol-magyar párosítás az igazán problémás, hanem például az orosz, szlovák, román, stb. nyelvek speciális karaktereinek egy képernyőn történő megjelenítése.

Tartalom átvétel