fun

Java 7 újdonságok

Igaz, hogy már több, mint egy éve megjelent a 7-es Java, de még mindig nem késő megismerkedni az újdonságaival. Egész konkrétan az új íves és hajlított építőelemekre gondolok.

Köszörű Klub

Plakátterv, jobboldalt egy sarokcsiszoló képével, baloldalt pedig a következő felirattal: Tisztelt Lakók! Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Köszörű Klub hajnali, esti és hétvégi foglalkozásait 2010 nyarán ebben a házban tartja. A kiszűrődő hangok térítésmentesen hallgathatók. Üdvözlettel: A klubvezető / Amit ma megköszörülhetsz, ne halaszd holnapra.

Valahol a szemben lévő házban tolták kora reggeltől késő estig, de mire kirakhattam volna a plakátot, már abbahagyták szerencsére.

Egy hasznos program

Kicsit megdöbbentem, amikor valamelyik nap észrevettem a kb. egy éve telepített Debian GNOME Rendszereszközök menüjében a következő menüpont:

A Floppy-formázó nevű program menüpontja a GNOME menüjében

Sose lehet tudni, mikor van rá szükség így 2010 táján... Már nem is emlékszem mikor volt utoljára floppy meghajtóm. Egyébként a gnome-utils csomag része, gfloppy néven.

El nem fogadott Betűtorony szavak

  • bi
  • lékókusz
  • he
  • gyíkpata
  • téliréce
  • izend
  • hu
  • műszünet
  • műmacsek
  • műmacsók
  • elopó (ellopó helyett)
  • bütyi

Sanyi

Gondolom mindenki ismeri a következő képet:

Hajtás után pedig egyszerűen készíthetsz saját névvel ellátott verziót belőle.

Mínuszpont

Emlékszem, még fősulin az Adatbázisok 1. című tantárgy egyik ZH-ján azért vontak le tőlem néhány pontot, mert a tanár túl nagynak találta a személyeket tartalmazó táblában a név mező maximális hosszát. Igazság szerint hozzá se nyúltam az Access alapértelmezett 50 karakteres értékéhez, amit a tanár viszont a 25-re cserélt.

Ma meg azt olvasom, hogy egy angol srác a következőre változtatta a nevét: „Captain Fantastic Faster Than Superman Spiderman Batman Wolverine The Hulk And The Flash Combined”. Ehhez már az 50 karakter is kevés lenne.

Építő jellegű kritika

Több mint 20 tekercs wc-papírból összerakott építmény.
Vajon a földszinti, az irodákkal szemközti mellékhelyiségekben miért nem ilyen, a hallgatóknak adottal megegyező minőségű WC-papír kerül?

Gépészkari napok

Vannak most ezek a Gépészkari Napok, amire kitalálták, hogy átirányítanak minden 80-as portra menő forgalmat a rendezvény weblapjára. Hiába, ők uralják a routereket. Nem örültünk neki. Nagyon nem. A fórum elég hamar megtelt nem éppen kedves üzenetekkel.

Szobatárs bosszúja:

Kitámasztott F5 (refresh) billentyű, háttérben Firefox amint tölti az említett weblapot.

A kulcsos fiók biztonsága

Van nekünk a koliban ilyen kulcsos fiókunk, kettő is, külön kulcs jár mindegyikhez, úgyhogy egy-egy jut mindkét lakónak a szobában. Beköltözéskor kiszedtem a felsőt, hogy megpucoljam. Belül ezzel találkoztam:

Kép egy fiókos szekrényről, két (külön) kulccsal zárható fiókkal. Ha a felső fiókot kiszedjük a helyéről, akkor az alsóba minden gond nélkül be lehet nyúlni, mert nincs elválasztó bútorlap a kettő között.

palacsint szkennel

Szkennelés közben sikerült elkövetnem az alábbi remekművet:

palacsint szkennel: szamárfüles oldal a szkennerben

Tartalom átvétel