Dohányzó

Ilyen nálunk a dohányzó:
Kép a teraszról, ahol dohányozni lehet, a terasz mellett pedig fél méterre nyitott szobaablak.
A kép ugyan nem a mi szobánkat ábrázolja (az eggyel odébb van), de hozzánk is elég sokszor bejön a füst. Remélem hamarosan beszüntetik a teraszon való dohányzást.

Hozzászólások

TOLERANCIA. Miattatok mennek

TOLERANCIA.
Miattatok mennek ki a teraszra. Dohányozzanak nálad?

miért is?

A képen látható szoba esetén pont olyan, mintha a szobában dohányoznának. Amúgy miért is kellene elviselnem mások füstjét a saját szobámban?

Mert dohányozni is emberi

Mert dohányozni is emberi jog, amit remélem nem akarsz egyénileg korlátozni. Ezenkívül a füst nem fertőző! Több problémát okoz, ha nyitott ablaknál megfázol és terjeszted a bacikat.

jogok...

Magyarország Alkotmányában a következő szerepel: „A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez.”

Szerintem ebbe az is beletartozik, hogy ne legyen kötelező beszívnom mások füstjét, ha nem akarom. Azzal, hogy befújja valaki az ablakomon a füstöt, pont hogy engem korlátoz ezen jogomban. Szóval a kedves dohányzók ugye nem akarnak engem egyénileg korlátozni az egészséghez fűződő jogaimban? Egyébként felőlem dohányozhatnak nyugodtan – amíg ezzel nem sértik a jogaimat.

Másrészt nem hiszem, hogy bárkinek bármi köze is lenne hozzá, hogy mikor és mennyit szellőztetek. (Egyáltalán nem tartozik a tárgyhoz, de felhívnám a figyelmed a bejegyzés eredeti dátumára. Április végén, illetve a nyári 30 fokokban általában elég nehéz a szellőztetéstől megfázni.)

:)

Jó szöveg: „A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez.” :)))
Ezt akár a miniszterelnökünk is mondhatta volna. Az ország első embere. Ezt tényleg komolyan gondoltad? Mármint hogy ennek a szövegnek bármilyen köze van a jelen élethez? Majd egyszer kérdezd meg a rendőröket, ha sötét alakok vesznek körül. A Magyar Köztársaságban egy dologhoz van joga mindenkinek, az elnyomottsághoz. Szerintem itt a Kármánban igen rózsás a helyzete az embereknek a lakosság 99%-ához képest. Majd ha elmész dolgozni, megtudod.

Kármános nyűgök

De lehet, hogy csak nem írtam még eleget a Kármános nyűgökről. Van lista, ha lesz időm pótolom :-)

Dolgozom

Dolgozom jó ideje, meg egyetem előtt és közben is tettem azt. Mit is kellene megtudnom? :-)

Egyébként komolyan gondolom, a Környezeti jog c. tárgy is ezzel indult, ebből a mondatból származik az összes környezetvédelemmel kapcsolatos törvény. Na persze, ha ezek a törvények jobbak lettek volna, akkor simán elérhettük volna az erkélyen való dohányzás betiltását, de hát nem olyanok.

Tudom, „Magyarország”, „2008”, meg „EU”, ezekkel nagyon jól be lehet rekeszteni a témát, mert „Keleten a helyzet változatlan”. De legalább megpróbálunk jobbítani a helyzeten, nem csak beletörődni. Az meg, hogy máshol még szarabb a helyzet ugyanehhez a listához tartozik.

Igen, keleten az is

Igen, keleten az is változatlan, hogy míg nyugaton már nem divat (ciki) a dohányzás, itt az összes (tisztelet a kivételnek) egyetemista/főiskolás bagózik, piál a villamoson. Persze az előbbit én is csináltam anno, dehát nem túl jó befektetés, valljuk be őszintén. :D És persze mindig igyekeztem, hogy olyan helyen csináljam, ahol másokat nem zavar. :-)

Ez nem egy koli

Ez nem egy koli véletlenül? Akkor legalább az erkélyen lehessen bagózni. Majd ha kikerül a négy csillag a "BME Kármán Tódor Kollégium" felirat mellé senki nem fog kint bagózni ha akarod:) De addig sajnos a csillaghiány fényében ez van...

Koli

De, koli, de ebből rögtön következik, hogy elsődleges célja a dohányzás népszerűsítése? Vagy mi? Szóval vitatkozhatnánk a koli céljairól... :) Aztán nem is a dohányzás az igazi baj, mert felőlem dohányozzon aki akar, de ne úgy, hogy én szívjam a füstjét. Ennek az asztmás aztán nagyon tudna örülni. Vagy a becsukott ablaknál megdöglik a melegtől, vagy a nyitott ablaknál a cigifüsttől.

A múltkor olvastam valamelyik építészfórumon, hogy a komfortérzettel egyáltalán nem kalkuláltak a felújítás során, így maradt el az árnyékolás is. Grat az illetékeseknek.

Tartalom átvétel