Változások

Új fejlemények keresztfélévek ügyben. A korábbi híresztelésekkel ellentétben aláírást mindenképpen szükséges megszerezni minden első féléves tárgyból már az őszi félévben, különben oda a szakirány. Állítólag MI-ből sem lehet ezt keresztféléven megszerezni, hiába van kész az előző félévről a házi feladat. Érdekes módon, az előző évfolyamnál ezt meg lehetett tenni, ugyanúgy, ahogy néhányan most, egy évvel később, velünk együtt teljesítették a BSZ-t. Jó pár embert hátrányosan érint ez a szigorítás (aminek talán a most beindult BsC az oka), hiszen szeptembertől kezdve csak azt hallottuk, hogy MI-ből csak házi kell, a többit kereszten meg tudjuk szerezni.

A dolog talán kicsit jó része az, hogy a nyáron kiküldött levélben szereplő kitétel, miszerint a második félév végére teljesíteni kell az átmeneti félév összes tárgyát nem szerepel egy szabályzatban sem. Tehát lehet maradni tovább, és következő ősszel megszerezni az elbukott aláírásokat, vizsgajegyeket. A rossz hír persze az, hogy szakirányra nem lehet menni. A szakirányos tárgyak nélkül meg maradnak az alapképzéses tárgyak, már ha azokat fel lehet (és érdemes) venni.

Egyre nehezednek a követelmények. Szakirányhoz első félévben kötelező az aláírás mindenből, BSZ-ből vizsgajegy is, mert ebből egyáltalán nincs kereszt. A félév második végére minden tárgyból vizsgajegy a minimum. Nem igazán tolerálják, ha félév közben elszúrsz valamit.

Tartalom átvétel