A HSZK-s e-mail cím megszűnése

A nyáron kaptam egy levelet a HSZK-tól, amiben a következő részlet is szerepelt:

A NEPTUN rendszerbol erkezett adatok szerint az On allami tamogatasu 
kepzesen a hallgatoi jogviszonya megszunt, igy szabalyzatunk 
ertelmeben a "km648" temaszamat az URAL2 szerveren megszuntetjuk.
Erre 2008. oktober  1-en kerul sor.

Rendben is van a dolog.

Október elseje után kíváncsiságból kipróbáltam, hogy mi történik, ha a régi címemre próbálok írni. Azt vártam volna, hogy kapok rögtön egy válaszlevelet a mailer-daemon-tól, ami tájékoztat arról, hogy a cím nem létezi. Ehelyett nem kaptam semmit. A levél megy a /dev/null-ba, a feladó pedig azt gondolhatja, hogy a címzett válaszra sem méltatja. Írtam a support-nak problémáról. Gyorsan válaszoltak, illetve egyúttal azt is beállították, hogy legyen egy "550 User deleted" válasz.

Ezután kipróbáltuk kolléga szintén elsejével megszűnt címére írni. Ott is elvész a levél. Aztán újabb support-kör után kiderült, hogy a hibajavítás nem univerzális, mindenkinek külön kell kérni.

Egyébként érdekes ez a törölgetős megoldás, az ELTE-re pár félévet járt ismerősnek még mindig működik az ELTE-s e-mail címe.

A HSZK-s címet egyébként nem használtam túl gyakran, egy pár év múlva megszűnő e-mail cím nem túl hasznos. Egyedül talán arra jó, hogy gáz esetén hivatkozási alapot képezhet az egyetemi ügyeknél, ha nem működik.

Tartalom átvétel