Billentyűzettartó ezerötszáz forintból

Nemrég rászántam magam, és kerestem egy közeli faáruboltot, hogy készítsek egy billentyűzettartót az íróasztali fiók helyére. A 600mm mély és 745mm magas asztal nem épp számítógépes munkára való, legalábbis ezzel a székkel biztosan nem. A felkarom közel sem függőleges, pedig úgy kellene. Ehhez 10-15 cm-el alacsonyabb asztalra lenne szükség. A 60 cm-es mélységből 20-at elfoglal a monitor, 25-öt a billentyűzet, a maradék 15-re meg sehogy sem fér el egy A4-es lap, vagy spirálfüzet. Oldalra rakni sem lehet, mert mindössze 70 centi széles az asztal.

A bútorlapot, a hozzá szükséges fióksínt és a csavarokat elfogadható áron megúsztam. A 708x450mm-es tölgyfa bútorlap 1200 forintba került (egyik élén ABS-élzárással). A fióksín és a csavarok pedig 300 forintból kijöttek. Már csak csavarozni kellett néhányat, meg helyet találni a régi fióknak.

A végeredmény tetszik, ennyi pénzt mindenképp megért, végre ki tudom nyújtani a lábam, kényelmesebb a gépelés, de azért nem ideális. A billentyűzettartó felső lapja és az asztal feletti alsó lapja között csak 6cm van, így lehetetlen behúzott billentyűzettartó esetén elérni bármilyen billentyűt is. Negatívum még, hogy így nem tudok átmászni az egérrel-billentyűzettel a szobatárs térfelére egy centit sem, viszont baloldalról itt az ablakpárkány, ami majdnem nyomja a vállam, ha középre ülök. Emiatt a billentyűzettartó baloldali tíz centije többnyire kihasználatlan miközben jobboldalt kevés hely marad az egérnek.

Amire érdemes figyelni:

  • Olyan fát érdemes választani, amin jó csúszik az egér. Azt nem tudom, hogy lehet-e rájuk valami speciális réteget kérni, mondjuk fóliát.
  • A külső élre – ahova az alkar kerül – mindenképp érdemes élzárást kérni, hogy minél kevésbé nyomja el az alkarban lévő ereket.
  • Az oldalsó lapokat (ahova a fióksín kerül) szerintem nem érdemes élzáratni, mert úgy nehezebb becsavarni a csavarokat.
Tartalom átvétel