Önéletrajz

Néhány önéletrajzos gondolat, leginkább szoftverfejlesztői pozíciókra kihegyezve, de nagy része más állásokra is igaz lehet:

  • Nyugodtan lehet több önéletrajzod. Célszerű egy hosszabb master példányt tartani, és kihúzni belőle az adott álláshoz nem annyira lényeges dolgokat, és ezt a szűrt változatot elküldeni. Másolatot ments belőle magadnak is, ha behívnak, akkor tudd, hogy mit osztottál meg velük, ne az interjún kelljen egyeztetni, hogy mi is van a saját CV-dben, és mi nincs.
  • Ha mondjuk Java fejlesztőnek jelentkezel, és még sosem dolgoztál Java-s projekten, akkor is célszerű, ha szerepel valahol a java substring a dokumentumban. Lehet az bármilyen hobbi projekt, önálló labor, egyetemi tantárgy stb. kapcsán, de legalább látszódjon belőle, hogy kicsit is érdekel a téma.
  • Szoftverfejlesztői állásnál fontosabb, hogy mi a hobbiprojekted, mint az, hogy melyik multinál mennyi árut töltöttél fel a fősuli előtti nyarakon.
  • Monotonitástűrés nem feltétlenül előny. Nem lenne jobb inkább automatizálni a monoton dolgokat?
  • A legfontosabb, hogy mit csináltál, mit bíztak rád, miért feleltél, mit értél el az eddig munkahelyeiden. Ez mindenképp derüljön ki a dokumentumból.
  • Az ötven oldalas, PDF-ben elküldött, baromi lassan renderelődő bemutató anyagtól lehetőleg külön legyen a CV, mert nincs ennyi időm. Bocs.
  • Ne küldd el többször ugyanarra a hirdetésre a pályázatod, eléggé komolytalanná tesz. Inkább kérdezz rá a korábbira, ha nem kapsz választ. Ha szükséges, akkor vezess nyilvántartást, vagy legalább keress rá az elküldött leveleid között küldés előtt.
  • Nem számíts mindig villámgyors válaszra. Ha egy cég új kollégát keres, akkor az általában azért van, mert sok a munka a meglévő emberek számára. Vagy a jövőben várhatóan sok lesz, de leginkább már most is sok. Ha a sok munka mellé még bejön a toborzás is feladatként, akkor ügyesen kell egyensúlyozni az ügyfélnek végzett munka és a felvételiztetés között. Nem nagy csoda, ha ilyenkor inkább az ügyfél kerül előtérbe, hiszen ő fizet, ő generálja az új pozíciót is. Másrészt ha fel is veszik az új munkatársat, a betanulási idő miatt csak később fogja tudni átvenni a meglévő feladatokat, valamint addig is csökkenteni a meglévő emberek hatékonyságát.
  • A mondatvégi írásjelek és vesszők elé nem kell szóköz . Eléggé zavaró , valamint nyelvtanilag is helytelen .
  • Derüljön ki, hogy befejezted-e az egyetemet, főiskolát. Ha nem, akkor legyen nyilvánvaló, hogy mikorra várható. Ha nincs beleírva, akkor az ember a legrosszabbra gondol.
  • Nem különösebben lényeges, de azért vicces, amikor nem tudja az ember, hogy nő vagy férfi áll-e a CV mögött. Angol önéletrajz esetén vajon milyen sorrendben írta a családi és utónevét az illető? Ha összetéveszthető neved van, akkor érdemes kiemelni a családnevet.
  • A vicces e-mail címek még mindig kerülendők. Akkor is, ha angolul vannak.
  • Fénykép, pontos lakcím, születési hely és időpont nagyrészt felesleges. Van ezeknek bármilyen jelentősége, kellene, hogy befolyásoljanak bármit is? E-mail cím és telefonszám elég. Egy amerikaival beszélgetve szóba került, hogy ők a főiskola, egyetem és a korábbi munkahelyek kezdésének és befejezésének évszámát sem tüntetik fel az önéletrajzukban, csak annyit, hogy hány évet és hónapot tanultak, illetve dolgoztak az adott helyen. Aki akar ebből is találgathat a jelölt korára, de amúgy nem kellene, hogy jelentősége legyen ezeknek az adatoknak, csak tudja ellátni a munkakört az illető.
  • A fájl neve ne CV.pdf legyen, valamint a megnyitott ablak címsorában is szerepeljen a neved.

Hozzászólások

Pont tegnap este dumaltam

Pont tegnap este dumaltam egy redhat HR-essel es valahogy szoba jott hogy o hogyan dolgozik es milyen CV formatumot preferal. Roviden ezt mondta:
- Csinalj linkedin profilt, amugy nem fognak megtalalni. Legyen rajta, hogy milyen technologiakkal dolgoztal
- A cover letter-t remes hulyesegnek tartja o is, soha nem szanja ra az idot, hogy elovassa. Ugyhogy ne pazarolj ra idot, hogy valami szepet irj :-D

Kísérőlevél

Kísérőlevélből én is csak egy szimpatikusat láttam eddig (bár nem túl nagy azért a mintám), amelyikben leírta a jelentkező, hogy a hirdetésben szereplő egyik technológia különösen érdekli. A többinek nem sok értelme volt. Bár talán még volt egy-két rossz, ami segített az elején kiszűrni az alkalmatlanokat.

Motivációs levél

Valóban nem sok rételme van, de mivel szokták kérni érdemes küldeni, de a pályázók 99%-a valami neten fellelhető sablonosat ír, nekem is olyan volt kissé átírva úgy, hogy hozzám passzoljon. De ugye úgyis mindenki csak magát fényezi benne és 99%-ban ugyanaz, azért semmi jelentősége. A lényeg úgyis a személyes elbeszélgetés vagyis az állásinterjú.

Tartalom átvétel