Hallgatói fórum

A fórumhoz nem kapcsolódnak nagy igények, csupán egy egyszerű webalkalmazás létrehozása a cél: tudjon mindeni által létrehozható témákat kezelni, a témákon belül pedig bárki írhasson hozzászólást.

Az interneten már számos nagyszerű nyílt forráskódú fórummotor áll az érdeklődők rendelkezésére, s ezek közül is lehetne a célnak megfelelőt találni, de többségük funkcionalitásának nagy része nem lenne kihasználva, vagy bonyolult lenne a beléptetőrendszerhez illeszteni őket.

A céljainknak megfelelő egyszerű fórum rövid idő alatt leprogramozható, és a saját alkalmazás megírása egyszerűbbé teheti a tagok azonosítását is. A szobabeosztás elkészítéséhez már eleve rendelkezésre áll a hallgatók listája, ami nagyon jól használható a fórumhoz is.

Érdemes még megemlíteni, hogy a gyorsabb és közvetlenebb információáramláshoz olyan, viszonylag új technológiák is segítséget nyújtanak, mint az RSS. Az RSS feedek használatával lehetővé tesszük az érdeklődők számára, hogy ne kelljen mindig megnézniük a fórum oldalát, ha az új hozzászólásokra, új témákra kíváncsiak. A fórumot rendszeresen ellenőrizheti egy olvasóprogram vagy aggregátor, amely új hozzászólás érkezésekor értesíteni tudja a felhasználót.

Tartalom átvétel