iRiver - iFP-590T

A napokban sikerült megkaparintanom egy 590-es lejátszót. Itt inkább csak azokra a dolgokra térnék ki, amelyek különböznek a 190-es változattól. Beépített Li-Ion aksi, amely a gyári adatok szerint kb 28 óráig bírja 128kbites mp3-ak esetén, normál hangerővel. Többségében 192kbites mp3akkal teszteltem, így kb 15 óráig bírta a teljesen feltöltött aksi folyamatos lejátszással. Az aksit USB-ről lehet tölteni, ez teljesen automatikus, és kb 2,5-3 óráig tart, amelyet egy világító piros led jelez.

A Li-Ion aksinak hála, nem szükséges a teljes élettartamhoz teljesen lemeríteni töltés előtt, mint a Ni-Mh társaikat. Egy töltőt is tartalmaz a doboz, ha esetleg nem lenne számítógép a közelben.

A 190-eshez adott Sennheiser füles le lett cserélve iRiver fülesre, amely aranyozott csatlakozóval rendelkezik, és a jobb oldali hangszóró vezetéke hosszabb, így a nyak mögött el lehet vezetni. Van magyar kézikönyv is, az angol fordítása lehet, nem túl designos (kb 20 darab A4-es lap félbehajtva, két oldal/lapos elhelyezéssel), a screenshotok eléggé elmosottak, de ettől függetlenül jól használható.

Méretileg laposabb és rövidebb lett, picit megszélesedett, a NAVI gomb picit kisebb és stabilabb, a kijelző ugyanakkora. Már nem gumi takarja az usb csatlakozót, hanem egy kemény, műanyag, kihajtható, rugós fedél. Ugyanitt kapott helyet a line-in illetve mikrofon bemenet is. Jól kézreáll. Kapott egy negyedik gombot is, amivel az Xtreme 3D és EQ között lehet váltogatni. Szerencsére az USB kábel már teljesen szabványos, A-B csatlakozós kábel, szóval nyugodtan el lehet hagyni :)

A tartozék van még egy átjátszókábel is, a szokásás nyakláncon és karpánton kívűl. Utóbbi kicsit problémás, mert elég nehéz a lejátszót beletuszkolni a neki szánt tartóba, valamint a rögzítő patenteket összenyomva a szűk hely miatt a lejátszó négy gombja is benyomódik, ami a stop gomb miatt a lejátszó kikapcsolását eredményezi.

2004. március 8.

Tartalom átvétel