Tesztelés

A legkomolyabb tesztelésre a korábban már sokat emlegetett tesztidőszak fog szolgálni. Ilyenkor szabadon lehet kísérletezni különféle prioritási értékeket előállító függvényekkel. A hallgatók visszajelzéseire a fórum megfelelő, illetve egy olyan visszajelzési lehetőségre is szükség van, amely független az új rendszertől, hiszen ha pont a hibajelentő rész, a fórum hibásodik meg, akkor elég lehetetlen helyzetbe kerül a tesztelési folyamat.

A rendszer működésének naplózására tökéletes a fejlesztés során használt hibakereső megoldás, mely egy saját függvény segítségével a böngészőprogramnak (illetve a fejlesztőnek) számos futás közbeni hibakeresési információt továbbított: változók értékeit, függvények hívásáról információkat, visszatérési értékeket, stb. Az élesítés után ugyanezen információkat lehet felhasználni a felhasználók által talált hibák pontos behatárolására is.

Mindehhez csupán annyi módosítás szükséges, hogy ezeket az üzeneteket ne a felhasználóknak küldjük ki, hanem egy naplóállományba mentsük, ahonnan később visszakereshető egy-egy makacsabb hiba felbukkanásának előzménye, előzményei.

Tartalom átvétel