Sony PRS-650 lefagyások

Az utóbbi időben három-négynaponta lefagy a PRS-650. Ha jól sejtem, kikapcsolásnál omlik össze, és újra már nem lehet bekapcsolni. Reset segít, de idegesítő. A mai napig semmi komolyabb következménye nem volt a dolognak. Ma viszont elveszett egy könyvbe írt 150 jegyzetem, és jó pár könyv esetén elfelejtődött az utolsó olvasott oldal. Egy korábbi állapotra álltak vissza, nem az első oldalra.

Tervezgetem egy ideje, hogy írok hozzá backup szkriptet. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan szükségem lesz (lenne) rá.

Hozzászólások

Szia! Nekem is PRS-650-esem

Szia!

Nekem is PRS-650-esem van. Kb 1 hónapja nem tudok könyvet feltölteni rá. Már eltávolítottam és újra installáltam a programot, de a Sync Reader és Add Files csak Processing módban van egész nap. Tudsz segíteni, hogy mi lehet a gond? Tanácstalan vagyok!
Előre is köszönettel

A Windowsos programját csak

A Windowsos programját csak egyszer használtam, nincs vele semmiféle tapasztalatom. A mobileread fórumán néznék szét, illetve kérdeznék rá. Esetleg próbáld meg csak simán felmásolni a Sony meghajtójára az új könyveket Total Commanderrel, intézővel stb.

Köszi, egyszerűen csak

Köszi, egyszerűen csak bemásoltam és rajta van. Minek kínlódtam eddig a windowsos programmal :)
Köszönöm még egyszer!

Én is tapasztaltam egy

Én is tapasztaltam egy időben lefagyásokat, aztán elmúltak. Nekem a reset se segített, az viszont igen, hogy rádugtam az USB-n keresztül a számítógépre.

Fórumokon rákeresve az a gyanúm, hogy valamilyen olvasási problémája van a flash diskről (remélhetőleg csak egy adott könyv formátuma nem tetszik neki), mindenesetre nekem csak egy könyv olvasása közben fagyogatott, de azt rendszeresen. Azóta azon túl vagyok, és semmi fagyásom nem volt. Szóval ha fagyogat, esetleg érdemes megpróbálni, hogy leszedsz róla mindent, és felrakod újra, hátha...

Firmware?

Nincs hozzá valami újabb firmware?
(azért elég idegesítő hogy nem frissítik ezeket a kütyüket... :@)

Most készülök a napokban venni egy prs 650-et, és az eddigi "hülyeségeit", hibáit még elnéztem neki, de mivel egyetemhez - és így jegyzetelésre is - kellene, ezért ez már azért olyasmi hiányosság ami már elgondolkodtató...

Re: Firmware?

Mások által készített firmware létezik (többi bejegyzés alatt van link is valamelyik kommentben), hivatalos frissítést még nem láttam.

Ha a jegyzetelés alatt esetleg órai jegyzetelést értesz (=papírfüzet helyett), arra használhatatlan.

firmware

A Sony PRS650 es, az könyvolvasó, amit nem jegyzetelésre találtak ki. Amit te keresel, az itt található: http://prohardver.hu/hir/noteslate_szazdollaros_tablet.html
Azért érdekelne, hogy milyen "hülyeségei" vannak a Sonynak:)

Tartalom átvétel