JavaScript alert() végtelen ciklusban

Kissé vicces, hogy egy olyan DoS támadásra nem nyújt védelmet a Firefox, amiért már nyolc-kilenc éve is kitiltás járt az akkori IRC csatornáinkról. A címből már valószínűleg kiderült, a végtelen alert() JavaScript hívások sorozatáról van szó. A Google Chrome egész okosan megoldotta:

Kis keresgélés után két ilyen kiegészítőt találtam a Firefox-hoz: AlertCheck, AlertStopper.

Ha viszont már megtörtént a baj, és a meglévő munkamenetünket, megnyitott füleket sem akarjuk elveszteni, akkor a következő talán segíthet:

  • Nyiss egy új Firefox ablakot, és telepítsd fel a NoScriptet, vagy esetleg a fenti két kiegészítő egyikét.
  • Tűzfallal tiltsd le a problémás oldal hostját, IP címét.

Ha ezek közül megvan valamelyik, akkor Windows alatt a feladatkezelővel, Linux alatt pedig egy megfelelően paraméterezett kill paranccsal lődd ki a Firefox processzét. Újraindítás után remélhetőleg betölthető marad a összeomlott munkamenet, de NoScript esetén már nem fognak lefutni a JavaScriptek, tűzfalas tiltás esetén pedig a problémás oldal nem fog betöltődni. Ez utóbbit nem próbáltam. A tűzróka esetleg előhúzhatja a gyorsítótárból az oldal tartalmát, de ilyenkor a megnyitott új ablakban törölhető a cache tartalma is.

Hozzászólások

Egyszerűbb JS kikapcsolás

Öcsém ötlete: A Szerkesztés / Beállítások / Tartalom menü alatt a JavaScript kikapcsolása valószínűleg egyszerűbb, mint a NoScript telepítése.

Tartalom átvétel