Java könyvek

Nem tudom mi történt az utóbbi időben, de az ezeréves magyar nyelvű Java, illetve ahhoz kapcsolódó könyvek után kezdenek újak is megjelenni. Az utóbbi két évben csak Martin Fowler újratervezésről szóló alapművét és az idén tavasszal megjelent Imre Gábor-féle Java EE könyvet tudom megemlíteni (utóbbi is fontos hiánypótló). Ehhez képest három érdekesnek ígérkező könyvet is találtam, amelyek mind az év utolsó negyedében jelennek, jelentek meg.

Ezek közül az első az Effective Java második kiadása, amit ugyan eredetiben akartam elolvasni, de így inkább megvárom a novemberi magyar fordítást. Aztán itt van egy GWT-s is, amit szeptemberre ígér a Kiskapu. A harmadik pedig Kent Beck implementációs mintákról szóló könyve, amiről ugyan az Amazonon nem írnak olyan nagyon jókat, de szerencsére nem is túl drága, úgyhogy érdemes lehet belenézni.

Hozzászólások

Még egy fordítás

Szeptemberben jön a Java Concurrency in Practice is magyarul a Kiskaputól.

Implementációs minták

A Kent Beck-féle könyvet valamelyik nap átlapoztam egy könyvesboltban. Jogosak érzem a negatív kritikákat, végül nem is adtam érte (majdnem) háromezer forintot. Majd kihozom a könyvtárból valamikor, egy-két délután alatt átolvashatónak tűnik.

Tartalom átvétel