A jégkockatartó

A szeptemberi beköltözésnél, jó pár óra sorban állás után végre bejutottam a szobába. Ekkor még hátra volt az átvétel. Alá kell írni, hogy a leltári papíron szereplő minden tétel megvan. Gyorsan átnéztem a szobát, minden okésnak tűnt, aláírtam. Alig vártam, hogy leüljek végre öt percre.

A pár perc pihenő után persze rájöttem, hogy nem voltam túl alapos, így újra átnéztem a listát. A jégkockatartó sehol sem volt. Elfelejtettem megnézni. Nem nagy tétel, de akkor is. Futás a gondnok után. Kis győzködés után felírta magának, majd pótolják. Pár hét múlva meg is kaptuk.

Telt-múlt az idő, majd egyszer csak, a februári beköltözések közben megjelent egy új jégkockatartó a hűtőnk tetején. Furcsállottam, hiszen a régi is megvolt még. Levittem a portára, de nem tudtak vele mit kezdeni. Először elvették, hogy majd visszaviszik a raktárba, aztán némi telefonálgatás után mégis visszaadták, kezdjek vele amit akarok, nekik mégsem kell. Hát jó, felhoztam, beraktam a fiók mélyére.

A sztori egy-két hónap múlva folytatódott. Szobatárs mesélte, hogy egyik reggel nem akarták kiengedni a forgóvillán amíg alá nem ír valami papírt, amin talán jégkockatartóról és festésről volt szó, de nem is nagyon tudta kiolvasni.

Ezek után kíváncsian vártam, hogy kiköltözéskor ki akarják-e fizettetni a második jégkockatartót. Nem akarták, ellenben a tojástartó nagyon hiányzott. Megkértem a szobát ellenőrző recepcióst is, hogy mutassa már meg, melyik tétel az a listában, amit félév elején írtam alá az átvételről. Ő sem tudta megmutatni. Azért csak bekerült a jegyzőkönyvbe, hogy nincs tojástartó, noha a leltári papíron sem szerepel.

A tojástartón kívül még a foltos párna volt problémás. A déli fekvésű, árnyékolatlan szobában nem csoda, ha a huzaton is átszivárog az izzadtság. A használat ugyan rendeletetésszerű, de attól még zavarja az üzemeltetőt. Levlistás tanulságok szerint olyannak is felrótták ezt, aki nem is használta a kincstári párnát, mivel volt sajátja. Gondolom év elején már kapásból foltosat kapott, aztán év közben szigorítottak. Kíváncsian várom, hogy ezek, illetve a végzés után kiírnak-e fizetendő tételt. Főleg a tojástartó miatt.

Hozzászólások

Eddig semmi

Eddig nem történt semmi. Nem is baj.

Tartalom átvétel