Nyári könyvtár

Pár napja számolgattam, hogy mennyi büntetést kell majd esetleg fizetnem, ha a nyárra kihozott két infós könyvemre valaki előjegyzést tesz, és nem akarok csak emiatt felutazni Budapestre. A napi 35 forinttal és az OMIKK nyári zárvatartásával is számolva (amikor valószínűleg nem számolják a késedelmi díjat) még mindig jóval olcsóbban jövök ki, mintha megvenném őket. Nem szép dolog, de valószínűleg úgysem kellenek ezek senkinek a nyáron, illetve mindegyikből van több példány is.

Aztán ma voltam bent, utánakérdeztem, és kiderült, hogy az egy hónapra kiadható könyvek alapból szeptember 10-én járnak le. Az infós könyvek nem ilyenek sajnos (azokat két hétre adják), de ezen felbuzdulva hoztam is ki még másik nyolc nem infós könyvet (maximum tíz könyv lehet kint egy hallgatónál egyszerre). Lesz mit nézegetni a szünet alatt.

Bezzeg a GAMF-on. Ott a vizsgaidőszak végén mindent vissza kellett vinni a könyvtárba, ami nyáron nem is volt nyitva, az indexet is csak a könyvtár által adott "nincs tartozása" című igazolás bemutatása után lehetett leadni.

Hozzászólások

Hosszabbítás

Hétvégén meghosszabbítottam az infós könyvet, és csodák csodájára már ennél is szeptember 10-e a lejárat dátuma. Ha jól sejtem, akkor a nyári részleges nyitva tartás kiesik. Azért kicsit necces volt, mert csütörtökön még volt egy előjegyzés a könyvre, aztán valaki csak visszavitt egyet a másik három példányból.

Tartalom átvétel