Választható tárgyak

Az idei órarendben is van jó pár választható tárgy. Ezeket értelemszerűen szabadon fel lehet venni, az órarendben általában van is kihagyva nekik hely, csak nem a miénkben. Első félévben nem volt, de itt nem is jeleskedett senki, hogy még plusz tárgyakat vegyen fel a meglévőek mellé, elég azokat is elvégezni. Második félévben sajnos nincs nekik hely az órarendben, a 28 kötelező kredit mellé még fel lehet éppen venni szakmai választható tárgyakat, de csak ütközéssel.

Ha jól tudom, akkor következő félévben már lesz erre szánt blokk. Azonban még ekkor is szinte mind egy időben van, egy félévben kettőnél többet nem hiszem, hogy meg lehet csinálni (ütközés nélkül). A szakmai válaszható tárgyakon kívül vannak közismereti tárgyak is, ezek általában két kreditesek.

Arról nem tudok semmit, hogy kiegesként ezek közül kötelező lenne-e valamennyit megcsinálni, de gondolom mindenképp érdemes. A felvehető kreditek száma tudtommal nincs limitálva, nincs tantágyújrafelvételi díj sem, és ha harmadjára sem teljesítesz egy tárgyat, akkor sem fognak kirúgni. Hallani legendákat egy srácról, aki a tesztes (talán?) közgáz vizsgát (10 kérdés, a-b-c-d-e-f lehetőség) dobókockával csinálta meg. Félévenként két-három vizsgával a hetedik (?) félév végén jött be neki a dolog.

Fizetni egyedül akkor kell, ha 15 kreditnél kevesebbet sikerül teljesíteni az adott félévben. Ekkor a nem teljesített kreditek után ezer forint körüli összeget kérnek el.

Tartalom átvétel