Jegyzetírás howto

Záróvizsgára készülés közben (na meg előtte is bőven) sikerült összefutni egy rakat vacak jegyzettel. Itt főleg a hallgatók által készített jegyzetekre gondolok, de néhány tanár is megfogadhatná az itt összeszedett tanácsokat:

1, Legyen minden oldalon fejléc és oldalszám. Nem mindenki kötteti be, vagy tűzi össze a papírokat. Ha összekeverednek a lapok ez nagy segítséget jelent nekik.

2, Ne csak olvasható formátumban (pl.: pdf) tedd közzé a jegyzeted. Ha levizsgázol a tárgyból, utána úgysem fogsz a tárggyal foglalkozni, viszont ha módosítható formátumú a jegyzet, akkor a következő évfolyam az új követelményeknek megfelelően tudja módosítani.

3, Ne használj túl kicsit, vagy túl nagy betűméretet. A 12 pontos betűk ideálisak. A 10-es szerintem kicsit, a 14-es pedig túl nagy. Kis betűméretnél elég elrettentő lehet egy-egy oldal a rajtuk összezsúfolt betűtömeg miatt.

4, Használj talpas betűtípust. A talpas betűket sokkal könnyebb olvasni, mint talp nélkülieket. A Times New Roman szerintem megfelelő és a legtöbb rendszeren megtalálható.

Tartalom átvétel