Belépőkártya

A félévben már párszor borzolta a kedélyeket az ötezer (!) forintos RFID (vagy Proximity) kártya. Ez a belépőkártya a forgóvillához. Ha elhagyod ötezer. Újonnan boltban meg kétszáz forint. Áfával. Oké, motiváljuk a hallgatókat, hogy vigyázzanak rá, de túlzásokba sem kellene esni. Mondjuk egy ezres már elfogadható lenne. Az ötezertől még a személyi igazolvány pótlása is olcsóbb (háromezer forint). Levlistás levelek szerint az üzemeltetés úgy gondolja, hogy az egyetemisták nagy része gazdag aranyifjú, úgyhogy fizessenek csak, a HK-t meg nem nagyon érdekli a dolog (ráhagyja a Gépész-HK-ra), ők gondolom inkább a Schönherz házirendjével foglalkoznak. A 800 forintos vendégéjszaka is maradt. Itt ilyen a PPP. Kíváncsi vagyok a Schönherzben vajon kell-e majd fizetni érte.

Nemrég bevezették azt is, hogy már a vendégkártya átvételét is adminisztrálni kell. Aláíratják, hogy sértetlenül átvettük, illetve visszaadásnál is hasonló a procedúra. Gondolom valaki nem akarta kifizetni az öt rugót. Én se szívesen tenném. Főleg ha az előző „bérlő” tette tönkre és befelé a véletlen folytán még működik, kifele meg nem. Ahelyett, hogy 500 forint lenne (ami még mindig a piaci ár kétszerese), inkább adminisztrálunk.

A Schönherzben persze lesz állandó vendégkártya – hiszen csak kétszáz forint a Proximity, igazán nem nagy dolog kiosztani egy-két ezret belőle a Villanykarosoknak. Rossz esetben félmillió forint. Pár KBME-ből kijön. Itt meg ha nincs szerencséje az embernek, akkor negyedórákat állhat a sorban, mire be tud jönni a vendégével, amit ez a legújabb adminisztráció még inkább növel.

Tartalom átvétel