Billentyűzetet szeretnék

„Az a szép zöld gyep...” – ugrik be az Égigérő fű c. filmben sokszor elhangzott mondat eleje. Új billentyűzetre van szükségem, de sajna hozzászoktam a régihez, váltani pedig nincs kedvem. Mert olyan régit már nem lehet kapni. Olyat, ami:

  • hagyományos magyar kiosztású,
  • nagy enter van rajta,
  • a jobboldali shift nagy, a baloldali kicsi, mellette az í betűvel,
  • van rajta néhány értelmes médiagomb,
  • nincs rajta dupla del a kurzormozgató gombok felett (ezzel legtöbb Logitech kiesett),
  • nincsenek félig betolva az alfanumerikus rész alá a kurzorbillentyűk,
  • nincs elforgatva az ins-del-home-end-pageup-pagedown hatos,
  • nincs sleep/stb. gomb a kurzormozgató gombok és az előbbi hatos csoport között,
  • vezetékes,
  • nem megtört (MS Natural, stb.),
  • nem Genius KB*. A régi Comfy széria jobban bejött, annak puhábbak és halkabbak voltak a gombjai, mint a KB betűseknek. Legalábbis most egy KB19e van, és nem szeretem, bár a médiagombok egész jók rajta. A Genius weblapja alapján ránézésre a többi KB is hasonló lehet.

Amik szóba jöhetnének azok a Logitech régebbi modelljei, de azokat meg tuti nem lehet kapni sehol. Genius Comfy-t úgyszintén. A slim Genius-ok állítólag zajosak, a Fujitsu-Siemens-ről lekopik a felirat (az újabbakról nem, de az meg hangos). Legalábbis a fórumokból ez jön le. Microsoftból a Comfort Curve tetszik, de abból nincs honosított.

Wireless nem kell. Csak az elemet zabálná, meg amúgy sem bízok a technikában. Olvastam ezekre is pár panaszt.

A médiagombokon is csodálkozom néha. Szerintem az nagyon nem médiagomb, ahol felraknak 18 egyforma gombot. Még három oké, azok közül lehet érzésre keresni, de 18 egyforma közül találd meg a 12-et... Azt sem értem, hogy miért raknak olyanok fel, mint hogy copy, cut, patse. Ezeket szerkesztés közben sokkal jobban elérhetőek a Ctrl+X,V,C kombinációval, és akkor nem kell felemelni a csuklót sem. Valószínűleg a hozzám hasonló felhasználóknak tervezték őket.

Hozzászólások

Szerintem a BTC 8190

Szerintem a BTC 8190 hibátlan, és naggyából megfelel az igényeidnek, egyedül a Space-t kell kicsit szokni, én 3-4 éve használom, nagyon jó és nem is hangos(szerintem). Barátnőmnek 8190/A változat van, majdnem ugyanez. Ezen 4-irányú görgetőpöcök van és szürke, azon csak egy kerék és fekete. Lehet ,hogy még emlékszel is rá, elvégre együtt laktunk:) Google képtalálatok mindkettőre ad ki elég sok képet, nézd meg, és szerintem még kapható is. 3-4000Ft

Esélytelen :-)

Esélytelen :-) Megőrjítenének a kurzormozgató gombok, illetve a körülöttük lévő többi.
Régen Mortal Kombat miatt akartam mindenáron BTC billentyűzetet (persze nem kaptam), állítólag jól kezelik a sok billentyű együttes lenyomását.

Genius Slimstar

En a helyedben kiprobalnam ezt a stuffot, anyam nyuzza napi 8-10 oraban, es eddig egesz jol vizsgazik, szerintem nem is hangos. Probald ki valahol, ahol teheted, szerintem nem fogsz benne csalodni.

Az enyem egesz korrekt, dehat ilyet te soha nem fogsz venni, ismerlek annyira :)

http://www.kustompcs.co.uk/acatalog/3018.jpg

Nézegettem anno, de annyira

Nézegettem anno, de annyira ez sem tetszik. Lehet behódolok a hülyeségnek, és veszek egy insert nélküli Logitech-et. Marcsinál van az, az inserten meg az flock-on kívül nagyon szeretem, nagyon kellemes rajta gépelni.

Amúgy talán Amazonon olvastam anno egy hozzászólást az insert hiányáról. Az illetőnek nagyon tetszett, hogy nincs rajta, mert mikor törölni akart mindig félrenyomott. Fájt.

Tartalom átvétel