Nyári koli

A koliban akár nyárra is lehet maradni, úgyhogy érdemes lehet valamilyen munka után nézni Budapesten és keresni némi pénzt a nyáron. A fővárosban valószínűleg könnyebben lehet szakmai munkát találni erre a két hónapra (főleg kiegesként, diplomával), mint otthon. Diákigazolvány van, a koli sem túl drága.

Az idén a Schönherz havonta 16 ezer forintba került, külsős diákkal 24-be. Nyári net 2500 forint a két hónapra. Hátrány, hogy június 15-ig le kellett adni a jelentkezést, amit nem lehet visszamondani (így gondolom a pénzt mindenképp ki kell fizetni). Érdemes előre munkát keresni. Nyár elején átraknak másik szobába, ha korábban az épületben laktál.

Lehet menni a Nagytétényi úti kollégiumba is. Itt idén 12 ezer havonta BME-VIK-es diákkal, külsőssel pedig 17. Ehhez elég volt a vizsgaidőszak végéig leadni egy előzetes kérelmet. A kolesz minden tulajdonságához (távolság, nagyobb csend, zuhanyzó nélküli szobák, stb.) hozzájön még az is, hogy BME-s vizsgaidőszak utáni azonnali beköltözés esetén egy hét múlva lehet, hogy átpakolnak másik szobába miután az ELTE-sek kiköltöznek. Nekik idén egy héttel később ért véget a vizsgaidőszak. Net nyárra 4000 forint, és csak az ELTE-s viszgaidőszak vége után lehet regisztrálni (tehát ha hamar költözöl egy hétig net nélkül vagy).

A Schönherz ellen szól, hogy nem (vagy csak körülményesen) tudnak egy szobába rakni baráttal/barátnővel (harmadik-negyedik ember nélkül), míg tétényben ez kicsit simábban megy, bár ott sem száz százalék a dolog.

Tartalom átvétel